Categories

SONICA Festival 2016:
SONIC.ARCHITECTURES

TIM HECKER
Love Streams tour
Pre-act: Christian Kroupa – EP release

27 September at 9 pm

Entrance:

13 EUR v predprodaji,

16 EUR na dan koncerta

Festival SONICA 2016: SONIC.ARCHITECTURES

TIM HECKER v okviru turneje Love Streams
Pre-act: Christian Kroupa – EP release

Letošnjo SONICO otvarjamo s Timom Heckerjem, posebnim gostom, ki je otvoril prvo SONICO v Galeriji Jakopič. V Ljubljano se vrača v okviru turneje Love Streams, na kateri nas vodi skozi gosti dim in popolno temo. S svetlobnimi poudarki gradi monumentalne temačne prostore. Te polni s cerkvenim petjem, orglami in pihali, ki jih je skomponiral v sodelovanju z Johannom Johannssonom. Temna maša tokov ljubezni.

Heckerjev nastop bo uvedel Christian Kroupa z ekskluzivnim novim materialom z novega EP releasa, ki ga izdaja pri založbi ASONIC.

Vstopnice: 13 EUR v predprodaji, 16 EUR na dan koncerta.

“Kot bi poslušali enkriptirano starodavno sveto glasbo” – 4AD

“Tim Hecker pripada majhni skupini ustvarjalcev, ki plavajo proti toku in ki se upirajo redukciji pomena. Njegovi albumi so vedno osebne izjave in geste predanosti” – 4AD

“Glasba je bila gosta drone juha, zvok, vizualije in megla pa so se spojili tako, da smo lebdeli v prostoru.” – Pitchfork

Tim Hecker (KAN/ZDA), prelomni umetnik na področju ambientalne elektronike, je svojo kariero začel kot minimal electro DJ pod psevdonimom Jetone. Leta 2001 je začel snemati in nastopati pod lastnim imenom in v istem letu izdal album Haunt Me, Haunt Me, Do it Again, ki predstavlja začetek njegovega raziskovanja slušnih izkušenj. Hecker, ki je tako znanstvenik kot glasbenik, v svojih delih združuje posnetke glasbil s studijsko manipulacijo in s tem ustvarja zvoke, ki poslušalca prevzamejo na več nivojih hkrati.

Več:

http://sunblind.net/

http://www.kinosiska.si/glasba/festival-sonica-2016-tim-hecker-christian-kroupa

20141024_DW_RBMA_TOKYO_0103_res

Christian Kroupa (SI) je slovensko glasbeno sceno presenetil s svojim izvirnim pristopom k temni ambientali, s katero je nastopal na Klubskem maratonu Radia Študent. Varovanec Red Bull Music Academy pa je v zadnjih letih na različnih odrih (med drugim na barcelonskem Sonarju in tokijskem EMAFu) dokazal, da obvlada najrazličnejše elektronske žanre. Letos pripravlja novo ploščo, s katero se vrača v eksperimentalne vode in katere material bo ekskluzivno predstavil kot uvod v Heckerjev nastop.

Več: http://soundcloud.com/chkroupa

Go up

Museum of Transitory Art

MoTA –

Museum of Transitory Art

MoTA is a multidisciplinary platform dedicated to advancing the research, production and presentation of transitory, experimental, and live art forms.

MoTA is a museum without a permanent collection or a fixed space. Instead, its programs are realised in different locations and contexts in temporary physical and virtual spaces.

MoTA organizes and supports transitory art in the form of continuous events, exhibitions and educational programs both locally and internationally. As its name indicates, MoTA examines what a museum can be today and in the future.

MoTA is in constant search for the new, the uncertain, and the undefined.

MoTA works on several continuous programmes & projects. We run MoTA Point – a Space for Art & Ideas, we curate and produce the annual SONICA Festival, in addition to regular music programmes such as SONICA Series and SONICA Classics.

Within the years of running our residency programme, we’ve established T.R.I.B.E. – a network of residency spaces in the Balkans & Eastern Europe.

We’ve also initiated the research and archive platforms ArtistTalk.eu and Mediateque MoTA & Tomaž Brate. Our educational programmes serve a broader audience with ongoing workshops, talks, symposia, and internships.