Categories

 

Pridružite se:

1. Na svoj telefon si naložite aplikacijo Echoes app na GooglePlay ali na App Store
2. Odprite Nonument Group: Samoosamitveni sprehod po Ljubljani
3. Priporočamo, da si sprehod že doma naložite na telefon (download walk), lahko po poskusite tudi z live streamom
4. Izhodišče sprehoda je v vrtu za Filozofsko fakulteto, tam pritisnite Play in se podajte po trasi sprehoda

 

 

 

 

 

Nonument Group:

Ljubljana: Samoosamitveni sprehod
Zvočni sprehod
Dostopen od sobote, 25. aprila 2020 od 18. ure


FB DOGODEK

Mesto v času samoizolacije je pavza, zareza v normalnost, odtujena običajnost, nedomačen oder. Na prvi pogled je vse tako, kot je vedno bilo. Ljudje niso izginili, tudi promet, čeprav manj gost, je še vedno tu. Sprehajamo se po izpraznjenih ulicah in trgih, vendar pa bomo z izurjenim opazovanjem vsega, česar ni, največ ugotovili ravno o zdaj že minuli normalnosti: o turističnem utripu, družabnih navadah in urbanem življenju mesta, kakršno je bilo nekoč. Mark Twain je dejal, da nobena beseda še ni bila tako učinkovita kot dobro odmerjena pavza. Zato izkoristimo pavzo in raziskujmo svoje mesto, kot da bi vanj prvič stopili.

Vabimo vas na nov zvočni sprehod Nonument Group: Ljubljana: Samoosamitveni sprehod. Za udeležbo na sprehodu boste potrebovali mobilni telefon s polno baterijo in slušalke. Ker so zbiranja trenutno prepovedana, vas vabimo, da se na sprehod podate sami. Sprehod bo na voljo od sobote popoldne dalje, na aplikaciji pa bo dostopen tudi po tem, do konca samoosamosamitve. Zanj si vzemite približno eno uro časa.

————————–

Tehnična navodila:

1. Na svoj telefon si naložite aplikacijo Echoes app na GooglePlay ali na App Store
2. Odprite Nonument Group: Samoosamitveni sprehod po Ljubljani
3. Priporočamo, da si sprehod že doma naložite na telefon (download walk), lahko po poskusite tudi z live streamom
4. Izhodišče sprehoda je v vrtu za Filozofsko fakulteto, tam pritisnite Play in se podajte po trasi sprehoda:

00_uvod
01_aškerčeva, FF
02_nuk2 parkirišče
03_Vegova
04_Novi trg
05_Kongresni trg
06_Ljubljanica brv/Ribji trg
07_Magistrat
08_Tržnica in Mesarski most
09_Tromostovje / Prešernov trg
10_Miklošičeva / Sodišče
11_Železniška postaja
5. Aplikacija samodejno predvaja posnetke, ko vstopite v cone sprehoda.
Vašo pot pa lahko na sprehodu spremljate tudi na zemljevidu v aplikaciji.
————————–
Nonument Group je umetniški in raziskovalni kolektiv, ki se ukvarja s fenomenom nonumentov. Pod tem širokim pojmom razume arhitekturo 20. stoletja, monumente in javne prostore, ki so bili izpostavljeni simbolnemu obratu v sporočilnosti/pomenu, ali ga celo izgubili, kot posledico političnih in družbenih sprememb. Skupina Nonument sodeluje z raziskovalci in profesorji s področja arhitekture, zgodovine in javnega prostora, in mapira Nonumente po vsem svetu. Zemljevide in arhive, ki pri tem nastajajo, lahko razumemo kot mejnike zgodovinskih premikov, utelešenih v prostorih in stavbah, ki stojijo še danes.
Go up

Museum of Transitory Art

MoTA –

Museum of Transitory Art

MoTA is a multidisciplinary platform dedicated to advancing the research, production and presentation of transitory, experimental, and live art forms.

MoTA is a museum without a permanent collection or a fixed space. Instead, its programs are realised in different locations and contexts in temporary physical and virtual spaces.

MoTA organizes and supports transitory art in the form of continuous events, exhibitions and educational programs both locally and internationally. As its name indicates, MoTA examines what a museum can be today and in the future.

MoTA is in constant search for the new, the uncertain, and the undefined.

MoTA works on several continuous programmes & projects. We run MoTA Point – a Space for Art & Ideas, we curate and produce the annual SONICA Festival, in addition to regular music programmes such as SONICA Series and SONICA Classics.

Within the years of running our residency programme, we’ve established T.R.I.B.E. – a network of residency spaces in the Balkans & Eastern Europe.

We’ve also initiated the research and archive platforms ArtistTalk.eu and Mediateque MoTA & Tomaž Brate. Our educational programmes serve a broader audience with ongoing workshops, talks, symposia, and internships.